Benefietlezing ToerFietsClub Noordwijk vertelt ’Alles over borstkanker’

Binnert Glastra
Noordwijk

De auteurs van het boek ’Alles over borstkanker’ houden donderdag op uitnodiging van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk een benefietlezing in het Cultuurcafé aan De Keuvel in Noordwijk-Binnen.

De lezing loopt vooruit op de fietstocht Pink Ribbon Ride die een groep dames van de TFC in oktober onderneemt: drie keer minimaal 100 kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker.

Het boek ’Alles over borstkanker’, verscheen voor het eerst in 2007 en is intussen uitgegroeid tot een bijbel over borstkankerbehandeling. Jaarlijks worden ruim 17.000 vrouwen en circa 150 mannen met de diagnose borstkanker geconfronteerd. Het boek is geschreven door de specialisten Hester Oldenburg en Marie Jeanne Vrancken Peeters. Zij zijn als arts iedere dag met borstkanker bezig en hebben het boek geschreven voor vrouwen met borstkanker of een verhoogd risico daarop en iedereen die op zoek is naar informatie die kan helpen bij het maken van de juiste behandelkeuzes.

Oldenburg en Vrancken Peeters hebben met het boek een doel: informatie op de juiste manier overbrengen die nodig is voor de vrouw. Daarnaast hebben de twee een droom: dat borstkanker steeds verder onder controle komt en patiënten steeds minder eraan zullen overlijden.

Bij de benefietlezing is iedereen welkom en er is een mogelijkheid vragen te stellen, het boek aan te schaffen en het dames van de TFC te sponsoren. Het damesteam bestaat uit twaalf vrouwen die in oktober voor Pink Ribbon op de fiets stappen. Het doel van de Pink Ribbon Ride is tweeledig: met elkaar een sportieve fietsprestatie leveren en daarnaast geld inzamelen voor Pink Ribbon (fietsen.voorpinkribbon.nl/team/tfc-noordwijk-ladies).

De lezing is donderdag om 17:00 uur bij Boekhandel van der Meer/Het Cultuurcafé. Reserveren voor de lezing is aan te bevelen: boekhandelvandermeer.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.