Het is lang geleden dat ARC-trainer Mark Evers zijn ploeg zo lamlendig heeft zien spelen

Mark Evers.

Mark Evers.© Archieffoto

Hennie Kanbier
’s-Gravenzande

ARC heeft na twee gewonnen wedstrijden de eerste uitglijder gemaakt. Op bezoek bij FC ’s-Gravenzande verloor de ploeg van Mark Evers met 2-1 en die nederlaag was grotendeels te wijten aan de instelling van de Alphenaren in de eerste helft.

,,Het was een blamage zoals we voor de rust speelden’’, aldus Evers. ,,Voor mij onverklaarbaar, maar de tegenstander speelde tien keer fanatieker en met het mes tussen de tanden. Normaliter spelen deze twee ploegen een identiek spelletje en is er volop beleving. Ik heb mijn ploeg in de tijd dat ik hier ben niet vaak zo lamlendig zien spelen.”

Het leverde de thuisploeg een 2-0 voorsprong op bij rust door een treffer in de slotminuut van de reguliere speeltijd en een doelpunt in de zesde minuut van de extra tijd. ,,Daarbij moet ik aantekenen dat het er ernstig op leek dat er bij het eerste doelpunt een overtreding werd gemaakt op onze spits Thijs Hoogenboom en vervolgens stonden we niet meer goed. De extra tijd was daarnaast ruim bemeten.” Hoewel de tweede helft ’niet om aan te gluren was’ volgens Evers vocht ARC nog wel voor een beter resultaat. De 2-1 van Hoogenboom maakte het duel nog wel spannender, maar de verliezende oefenmeester zag dat de 3-1 daarna meer in de lucht hing.

Hennie Kanbier

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.