Derde gelijkspel op rij voor Alphense Boys [video]

Alphense Boys-aanvoerder Milan Stiphout in de achtervolging.© Foto Studio Kastermans/Alexander Mark

Ron Hoogendam
Bussum

Alphense Boys wist zondag bij Samen Doet Overwinnen (SDO) weer niet te winnen en boekte zijn derde gelijkspel op rij in de hoofdklasse (1-1).

De naar een plek in de middenmoot lonkende ploeg van Remco Tuinenburg gaf in bijna de hele wedstrijd niet thuis en mocht in zijn handen knijpen dat de fysiek sterke thuisploeg er niet met de winst vandoor was gegaan.

,,We hoopten na twee redelijke wedstrijden de lijn door te trekken, maar we speelden eigenlijk de hele wedstrijd slecht’’, toonde trainer Remco Tuinenburg zich kritisch. ,,We misten passie en beleving.’’

Alphense Boys begon op de prima grasmat nog redelijk maar na de vroege 0-1 van Younes Oulhou, vooraf gegaan door een uitstekende assist van Sami Haouam, gooide SDO er een schepje bovenop. De jonge ploeg van Tuinenburg had moeite om de bal in de ploeg te houden en voorin leek het nergens op. Toch bleef het bij rust 0-1.

Na een uur kwam de thuisploeg, die na de 6-1 oorwassing bij Alcides van vorige week ook al niet barstte van zelfvertrouwen, verdiend op 1-1. In de slotfase hield doelman Daniel Furtak zijn jonge ploeg een aantal keer op de been en zorgde een schot op de lat dat de Boys nog een puntje in de tas konden steken.

,,Zij hadden eigenlijk recht op meer’’, meende Tuinenburg, die slechts doelman Furtak en centrale verdediger Frank van der Hoorn een voldoende kon geven. Zondag ontvangt Alphense Boys VOC dat na drie wedstrijden een puntje meer vergaarde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.