Kardien de Werker lijsttrekker voor VVD Teylingen

Kardien de Werker© foto vvd

Sjaak Smakman
Teylingen

Raadslid Kardien de Werker wordt lijsttrekker voor de VVD in Teylingen bij de raadsverkiezingen van volgend jaar.

De Werker volgde in juni vorig jaar Robin Konings op, die vanwege een verhuizing naar elders stopte met het raadslidmaatschap voor de VVD. Daarvoor was hij lid van het lokale partijbestuur.

De Werker woont in Sassenheim en is in het dagelijks leven manager bij Singapore Airlines. De Werker raakte naar eigen zeggen geïnteresseerd in de lokale politiek toen hij in 1992 een huis kocht. ,,Hoe makkelijk de wethouder toen het plan presenteerde en niet blij was toen er gevraagd werd of er wel een saneringsplan was voor de grond. Hetzelfde heb ik gezien in plan Overteylingen toen zonder enig overleg de gemeente besloot om een pomphuis naast mijn woning te plaatsen. Dan realiseer je je hoe belangrijk het is om je stem te laten horen.’’

De Werker wordt unaniem voorgedragen voor het lijsttrekkerschap door het bestuur en de kandidaatstellingscommissie. De leden moeten op 22 september nog wel instemmen met het voorstel. VVD-voorzitter Bob Keeven: „Kardien heeft zich zeer snel ingewerkt en is een gewaardeerd fractielid die naast een enorme inzet uitstekende contactuele eigenschappen bezit. Wij zijn er van overtuigd dat Kardien het lijsttrekkerschap met verve zal bekleden.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.