Foutje, bedankt! Politie beukt deur kapot met stormram omdat bewoner niet opendoet, maar die blijkt gewoon in de kerk te zitten

De politie controleert of iemand thuis is.© Archieffoto Caspar Huurdeman Baarn

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Een Alphense gelovige kan op zoek naar een nieuwe voordeur. De plaatselijke politie heeft deze zondagochtend namelijk ingeramd, omdat de bewuste bewoner niet reageerde op de deurbel. Niet veel later kwam uit waarom dat zo was: de Alphenaar was gewoon een kerkdienst aan het opluisteren.

De politie was naar de woning getrokken na een melding. „Ter plaatse hebben wij alles uitgelopen om te kijken waar en wat er met de bewoner kon zijn”, aldus de wetshandhavers: „Er waren dusdanig zorgen dat wij probeerden zonder al te veel schade de deur te forceren.”

Toen de subtiele methodes niet bleken te werken, verscheen een heuse stormram ten tonele. Hiermee is de deur ’opengeboemd’, zoals de politie dat in hun eigen jargon omschrijft. Spoedig daarna bleek echter dat de zorgen onterecht weren, en de man niet onwel was maar gewoon niet aanwezig in het pand.

De politie benadrukt dat na soortgelijke situaties de deur heel veel niet onterecht wordt opengeramd: „Wij maken helaas ook veel mee dat er iemand onwel in de woning ligt en de deur zelf niet open kan maken.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.