AFM geeft handel in aandelen Bever Holding weer vrij na toelichting op verkoop Noordwijkse percelen

De Noordwijkse boulevard, waar vastgoedondernemer Ronnie van de Putte de ontwikkeling van prominente percelen jarenlang tegenhield.

De Noordwijkse boulevard, waar vastgoedondernemer Ronnie van de Putte de ontwikkeling van prominente percelen jarenlang tegenhield.© Foto Taco van der Eb

Roza van der Veer
Noordwijk

De handel in aandelen van Bever Holding is hervat. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft daarvoor toestemming gegeven nadat Bever Holding, van vastgoedondernemer Ronnie van de Putte, een toelichting had gegeven op de verkoop van gronden in Noordwijk.

Volgens Bever Holding heeft het bedrijf na de breuk met VolkerWessels in 2020 ’onder tijdsdruk alternatieve keuzes moeten maken in verband met de aangekondigde executieveiling’. Om die af te wenden, heeft Van de Putte de gronden in Noordwijk voor zestig miljoen euro op een nieuwe manier gefinancierd. Dat was mogelijk doordat bouwbedrijf Adriaan van Erk te hulp schoot.

In de afgesloten koopovereenkomst tussen die twee partijen stond dat de notaris geen opdracht zou krijgen om de koopovereenkomsten in te schrijven in de openbare registers van de Dienst voor het Kadaster, omdat de gemeente Noordwijk eerste recht van koop heeft bedongen. „Deze afgesproken vertrouwelijkheid is geschonden door de koper én de notaris”, meldt Bever Holding nu in haar verklaring.

Het Financieele Dagblad kon daardoor vorige week melden dat het bouwbedrijf 60 miljoen euro heeft betaald voor de locaties van Bever Holding, waarvan tien percelen in Noordwijk. Het vastgoedbedrijf uit Den Haag meldt dat het zich beraadt over aansprakelijkheid. Ook zegt Bever Holding geen partij te zijn bij de gesprekken tussen de gemeente Noordwijk en het bouwbedrijf uit Bergambacht.

Noordwijk wil graag samenwerken met de nieuwe eigenaar van belangrijke stukken grond als het Gat van Palace, het Esplanadeterrein, het terrein van het vroegere Zingerhotel en het Vuurtorenplein. Als dat goed verloopt, kan Noordwijk afzien van het recht van eerste koop.

Lees ook: AFM grijpt in bij Bever Holding vanwege ontbrekende informatie bij verkoop Noordwijkse grond

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.