Katwijkse mantelzorgers mogen na zware periode lekkerbekje halen op De Goerie

Visje bakken voor mantelzorgers op De Goerie in Katwijk.

Visje bakken voor mantelzorgers op De Goerie in Katwijk.© Foto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Katwijk

Een versgebakken lekkerbekje in de zon vormde voor ongeveer 150 Katwijkse mantelzorgers een welkom moment van ontspanning na een zware periode.

Op uitnodiging van maatschappelijke organisatie Welzijnskwartier kwamen zij woensdag naar sportpark De Goerie voor deze Katwijkse lekkernij, klaargemaakt door jongeren in de nieuwe viskar van de dagbesteding van ’s Heeren Loo.

„Mantelzorgers hebben tijdens de coronapandemie enorm onder druk gestaan”, verklaart Annabel Gerritsen, sociaal werker van het Welzijnskwartier. „Je hoort heel schrijnende gevallen van mensen die hun geliefde in het verzorgingshuis niet meer mochten opzoeken, terwijl zij dat normaal gesproken drie keer per dag doen. Ook ken ik ouders die niet meer aan werken toekwamen doordat hun kind noodgedwongen 24 uur per dag thuis was.”

Mantelzorgers zullen volgens Gerritsen niet snel zelf melden hoe zwaar zij het hebben. „Daarom hebben we veel met ze gebeld, pro-actief. Nu de regels wat zijn versoepeld, vonden we het tijd om ze eens uit te nodigen en in het zonnetje te zetten. Dat wordt zeer gewaardeerd.”

Visje bakken voor mantelzorgers op De Goerie in Katwijk.

Visje bakken voor mantelzorgers op De Goerie in Katwijk.© Foto Hielco Kuipers

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.