René (61) is vrijwilliger op de kinderboerderij: ’Hier ligt mijn hart’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Chiara Mars

Chiara Mars

René (61): „Ik heb jaren in de bijstand gezeten en werd om medische redenen afgekeurd. Ik moest wel een paar uur in de week vrijwilligerswerk gaan doen. Ik woon hierachter in de seniorenflat, daar zou ik koffie kunnen zetten en met mensen kunnen wandelen, maar de boerderij is waar mijn hart ligt. Van kleins af aan al.”

„Wij hadden vroeger zelf geen huisdieren, mijn moeder was Truus de Mier op dat gebied. Mijn opa daarentegen had konijnen, een geit en een varken, het was echt een dierentuin. Ik ging daar heel vaak heen om te helpen. Dat was prachtig.

Ik ben al ruim twee jaar vrijwilliger bij kinderboerderij Bospark en er is elke dag nog van alles te doen. Ik ben niet alleen bezig met het voeren van de dieren, maar ook mensen aanspreken en hun vragen beantwoorden. Dat is een van mijn favoriete hobby’s. Een groepje uit Rijnzate, het verzorgingstehuis, is net langs geweest. Zij komen iedere dag en zeggen altijd ’Oh, kijk! Die aardige meneer is er weer!’, dat vind ik prachtig.

(Tekst gaat door onder foto)

© Foto Chiara Mars

Mij is wel eens gezegd, ’René, als jij alleen de dieren voert en de mensen een beetje vermaakt, dat is genoeg. Jij bent het visitekaartje van de kinderboerderij.’ Ik heb de sleutel altijd bij me, ik kan zo even langsgaan. Ik was vanmiddag zo enthousiast, dat ik mijn nette schoenen nog aanhad.

Onze zeug krijgt 21 september biggen, maar ik ben dan op vakantie dus ik kan er niet bij zijn. Dat geeft niet, ik ga graag op vakantie. Als je in de bijstand zit kom je namelijk niet ver. Ik heb jaren gespaard en ga nu naar Italië. Dat is voor mij de eerste keer.”

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.