Gemeente Noordwijk kijkt naar aanpak jeugdoverlast in Noordwijkerhout

Hangjongeren.

Hangjongeren.© Archieffoto

Roza van der Veer
Noordwijk

Noordwijk gaat kijken hoe ze overlast van jongeren in de voetgangerstunnel onder de N206 bij Noordwijkerhout kan aanpakken. Dat beloofde wethouder Roberto ter Hark dinsdagavond naar aanleiding van vragen van het CDA.

Volgens het CDA ondervinden bewoners van het Noordwijkerhoutse seniorencomplex Robijnstaete geregeld overlast van in de tunnel rondhangende jongeren. Er wordt soms vuurwerk afgestoken, met stenen gegooid en de tunnel wordt vervuild. Senioren die de jongeren aanspreken op hun gedrag worden beledigd en bedreigd.

Inmiddels is gezorgd dat de jongeren niet meer de binnentuin van het seniorencomplex kunnen binnendringen, maar dat heeft de overlast in de tunnel niet verminderd. Wethouder Roberto ter Hark zegt te kijken naar aanvullende maatregelen. Hoe die er precies komen uit te zien, kon hij dinsdagavond nog niet vertellen. Datzelfde gold voor overlast door arbeidsmigranten langs de Leidsevaart. Ook is de weg hier vaak geblokkeerd door geparkeerde auto’s.

Over dat laatste onderdeel neemt Noordwijk contact op met het bedrijf waarvan de wagens zijn. Het verzoek om de raad te informeren over verdere stappen, wees Ter Hark af. ,,Dank voor de signalering, maar we gaan de afhandeling van deze klachten niet hier terugkoppelen. Dan krijgt u wel een hele berg stukken van ons. Bovendien moeten we individuele meldingen die bij de raad terecht komen niet anders behandelen dan meldingen die rechtstreeks bij het college terechtkomen. Iedereen heeft recht op dezelfde behandeling.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.