Talentvolle atlete Altorf mikt op deelname aan WK onder 20

Suus Altorf won ook de 2000 meter steeple chase.© Foto AV De Spartaan

Monne Reitsma
Hillegom

Het doel voor 2022 is al bepaald door de talentvolle atlete Suus Altorf (17). Deelname aan het wereldkampioenschap onder 20 jaar. ,,Al zal ik dan wel mijn persoonlijke record moeten verbeteren.”

Met twee gouden medailles op het Nederlands kampioenschap voor junioren onder 18 jaar sloot de Hillegomse afgelopen weekeinde een lang atletiekseizoen af.

,,Het NK zou eigenlijk in juni worden gehouden maar werd verplaatst. Daardoor is het een lang seizoen geworden, maar ik had nog voldoende over om twee titels te pakken. Al moet ik wel zeggen dat ik dit seizoen mijn snelste tijden in mei en juni heb gelopen.”

Op de 800 meter liep Altorf op overtuigende wijze naar de winst in 2.08,40. Daarmee liep ze het kampioenschapsrecord uit de boeken dat al sinds 1988 op naam stond van Stella Jongmans. Een dag later was de atlete van De Spartaan uit Lisse in een persoonlijk record van 6.48,21 de snelste op de 2000 meter steeple chase.

,,Ik ben dit seizoen op de 800 meter flink vooruit gegaan, maar ik loop ook graag de 400 meter horden en 1500 meter. Ik wil nu ook geen keuze maken want het is leuk om voor meerdere onderdelen te trainen”, zegt Altorf die begin augustus in Frankrijk de snelste was op de 400 meter horden (1.00,99) tijdens een alternatief Europees kampioenschap onder de achttien jaar.

,,Ik ga nu een paar weken rustig aan doen en dan richt ik me op volgend jaar en dan wil ik deelnemen aan het WK onder 20 jaar. Al is nog niet helemaal duidelijk of dat doorgaat en of Nederland een ploeg stuurt. Ik denk dat de limiet op de 800 meter dan op 2.05 staat. Mijn persoonlijk record is 2.05.99 dus ik moet wel iets sneller lopen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.