Safah (9) en Jismenoa (9) interviewen mensen in het Rijnstroompark: ’Later wil ik beroemd worden’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Safah en Jismenoa met hun aantekeningenschrift in het Rijnstroompark.

Safah en Jismenoa met hun aantekeningenschrift in het Rijnstroompark.© Foto Chiara Mars

Chiara Mars

Jismenoa (9): „We hebben al drie mensen geïnterviewd. We stellen vragen over corona, zoals: ’wat vind je van corona?’ en ’wat vind je van Mark Rutte?’. We hebben ook een hele moeilijke vraag: ’Als je tijd zou kunnen reizen, waar zou je dan heen gaan?’.”

Safah (9): „Op een dag bij de BSO dacht ik, zullen we gewoon mensen gaan interviewen? Toen zijn we rond gaan lopen in het park om te kijken of we mensen konden vinden om te interviewen over corona.”

Jismenoa: „We kwamen op het idee omdat we van onze begeleidster allemaal opdrachten moesten doen, ook vragen stellen aan mensen. Toen ik net in het park liep met Safah zagen we twee vrouwen op een bankje zitten en besloten naar hen toe te gaan. Zo kwamen we op het idee.”

Safah: „We verzinnen eerst een onderwerp en dan bedenken we zomaar wat vragen.”

Jismenoa: „We zijn vandaag bij de BSO omdat onze ouders werken. Op maandag ga ik altijd naar karate. Ik heb nu de oranje band met twee slips, als ik er nog eentje haal mag ik een band hoger.”

Safah: „Ik zit niet op karate, maar op kickboksen. Dat doe ik nog niet zo lang, ik zit er nu twee weken op. Ik vind het niet eng, maar ik vind het wel spannend als we echt gaan boksen. Gelukkig is dat nog lang niet.

(Tekst gaat door onder foto)

© Foto Chiara Mars

Jismenoa: „Ik wil geen journalist worden, ik wil beroemd worden. Ik vind het vooral leuk als mensen míj gaan interviewen. Ik hou van acteren, ik was toen ik klein was al heel muzikaal. Als mijn stem goed is, ga ik mij aanmelden voor ’Kinderen Voor Kinderen’. Ik vind het echt heel leuk om optredens te geven.”

Safah: „Ik wil later ook beroemd worden, maar dan op YouTube. Ik wil vlogger worden... of dokter. Het lijkt me ook leuk om een goede kickbokser te worden. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, misschien ga ik een tijdje op kickboksen en er dan weer af. Wanneer het mag, wil ik beginnen met YouTube-video’s om te laten zien wat ik allemaal doe.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.