Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ANP Producties | Bron: ANP

Het aantal mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen, is de afgelopen 24 uur wat afgenomen. Er liggen zaterdag in totaal 551 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 15 minder dan vrijdag, is te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vrijdag lagen er 566 coronapatiënten in de ziekenhuizen

Op de verpleegafdelingen van de ziekenhuizen liggen nu 359 coronapatiënten, 13 minder dan vrijdag. Op de ic's liggen 192 ernstig zieke coronapatiënten, 2 minder dan een dag eerder. Dat is het laagste aantal sinds begin augustus.

Afgelopen etmaal werden op de ic's 6 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Dat er zo weinig patiënten zijn binnengebracht is sinds 18 juli niet meer voorgekomen. Op de verpleegafdelingen werden 50 mensen opgenomen.

"De instroom van Covidpatiënten is afgelopen week gedaald voor zowel de ic als de kliniek. De Covidbezetting op de ic is min of meer stabiel gebleven. De bezetting in de kliniek is de afgelopen dagen gedaald. We verwachten dat het de komende dagen stabiel blijft met mogelijk een verdere daling", aldus het LCPS in een toelichting.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.