Henk Wisman vertelt Rijnsburgse Boys de waarheid: ’Zo slecht heb ik het hier nog niet meegemaakt in de afgelopen jaren’

Henk Wisman.© Archieffoto

Tom Mentink
Hardenberg

,,Wat ik in de rust heb gezegd, kan ik beter niet herhalen’’, zei Henk Wisman na de 2-1 nederlaag van Rijnsburgse Boys bij HHC Hardenberg. Met zijn Amsterdamse directheid draaide de trainer er ongetwijfeld niet omheen.

Zijn ploeg kwam niet goed voor de dag in de eerste helft: binnen het half uur stond er al 2-0 op het scorebord door goals van Jurjen Mannes en Rob van der Leij. ,,En het had net zo goed 3-0 kunnen staan bij rust’’, vond Wisman. ,,Het begin van onze kant was bijzonder slecht. Zo slecht heb ik het hier nog niet meegemaakt in de afgelopen jaren. We waren overal een stapje te laat en dekten niet goed door. Daarnaast waren we in balbezit erg onnauwkeurig.’’

Met een 2-0 achterstand probeerde Rijnsburgse Boys in de tweede helft het tij te keren door te wisselen. Mark Mieras en Bram de Bruin kwamen in het veld voor verdediger Rob Zandbergen en middenvelder Bram Ros. ,,Dat bracht enige verbetering’’, zag Wisman. ,,We zaten dichter op onze tegenstanders en dekten sneller door. In balbezit waren we ineens wel overtuigender, waardoor we makkelijker door konden voetballen.’’

De bezoekers kregen kansen op de aansluitingstreffer, maar die kwam er pas een kwartier voor tijd. Ian van Otterlo zette door en Jeroen Spruijt rondde af: 2-1. Het betekende alweer het derde competitiedoelpunt in vijf duels voor de 27-jarige aanvallende middenvelder, die in augustus twee keer scoorde in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen GVVV. Spruijt heeft bovendien dit seizoen al twee assists achter zijn naam staan.

Ondanks veel aanvallende wissels in de tweede helft en de treffer van Spruijt liet Rijnsburgse Boys het na om langszij te komen. Invaller Delano Asante miste in de slotfase twee goede mogelijkheden. ,,Hadden we een punt gepakt, dan was ik tevreden gezien de slechte eerste helft. Nu ben ik dat niet’’, bromde Wisman, die door de nederlaag met zijn ploeg wegzakte naar plek vier in de tweede divisie. De achterstand op koploper Katwijk bedraagt drie punten. Nummers twee en drie, Jong Sparta Rotterdam en TEC, hebben respectievelijk twee en één punt(en) meer dan de Rijnsburgers, die het dinsdag in de KNVB-beker opnemen tegen Quick Boys.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.