Koploper FC Rijnvogels wint historisch lastige uitwedstrijd bij Spijkenisse met grote cijfers

© Foto Taco van der Eb

Hennie Kanbier
Spijkenisse

De weg is nog erg lang en er kan nog van alles gebeuren. Zo klonken de woorden na afloop van trainer Thomas Duivenvoorden, die de vreugde bij FC Rijnvogels probeerde te temperen na de eclatante 0-6 zege in en op Spijkenisse.

,,Ik kan onmogelijk stellen dat we beroerd aan de competitie zijn begonnen met vier keer winst’’, aldus de trainer van FC Rijnvogels. ,,En voor het moment mogen we daar ook best even van genieten. Het belangrijkste vind ik dat er structuur in het elftal is en dat de intensiteit in de uitvoering goed is.”

Mooie krul

De Katwijkers kenden een prima start, maar na een kwartier kwam er meer balans op het veld. Doelman Arie van der Niet moest er aan te pas komen om de 1-0 te voorkomen, maar Ronaldo Lopes, die voor het eerst in de basis stond in competitieverband, zorgde even later met een mooie krul voor de voorsprong. ,,Vanaf dat moment kregen we de volledige controle en vooral na rust liep het uitstekend. In plaats van dat Spijkenisse in de buurt kwam van de gelijkmaker bleef mijn team gretig op zoek gaan naar een grotere voorsprong. Spijkenisse had daar geen enkel antwoord meer op.”

Julian Dobbe zorgde op slag van rust voor de 0-2 en de weelde werd kort na rust groter via een kopbal van Reno van Heiningen. De verdediger kwam uiteindelijk uit op drie doelpunten, waarbij een afstandsschot in de kruising de middag nog gedenkwaardiger maakten voor de koploper. Duivenvoorden: ,,Leuk voor Reno en het is hem volledig gegund. Dits is vanuit historisch perspectief een heerlijke uitslag. Ik heb namelijk begrepen dat FC Rijnvogels het hier altijd heel lastig heeft gehad in het verleden.”

’Eigen jongens’

De 0-4 kwam tussendoor nog op naam van Maarten Reyneveld vanaf elf meter en dat betekende al de zevende treffer dit seizoen voor de puntspeler. FC Rijnvogels leidt de dans in de hoofdklasse met twee punten voorsprong op Capelle, terwijl nummer drie Zwaluwen al op vier punten staat. Bij de gasten konden verder ’eigen jongens’ als Paul Melissen en Daan Luyten speelminuten maken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.