VVSB laat bij Sparta Nijkerk kans op koppositie liggen maar ’hoeft zich niet te schamen’

© Archieffoto

Kevin Beerenfenger
Nijkerk

,,We hoeven ons niet te schamen dat we verloren hebben van de nieuwe koploper’’, aldus VVSB-trainer Richard Plug na de 2-0 nederlaag bij Sparta Nijkerk. ,,Maar je kunt het ook omdraaien. Als wij hadden gewonnen dan hadden wij die gedeelde eerste plek bezet.”

Tot zaterdag deelden vier ploegen, waaronder VVSB en Sparta Nijkerk, de koppositie in de derde divisie. Voor de ploeg uit Noordwijkerhout lagen er zeker kansen om punten te pakken. De Noordwijkerhouters hielden lange tijd gelijke tred met de thuisploeg ondanks de 1-0 van Gibrano Plet. De geslepen aanvallers van de thuisploeg loerden constant op momenten om de buitenspelval te omzeilen wat na een klein half uurtje ook de openingstreffer opleverde.

Ondanks de achterstand was het voor de bezoekers lange tijd geen gedane zaak. Er werd flink doorgewisseld in de hoop de juiste formatie tot scoren aan te zetten. Richting het einde van de wedstrijd lukte dit bijna. Een voorzet van invaller Felitciano Zschusschen op Bert Steltenpool had resultaat op moeten leveren maar laatstgenoemde miste.

De ploeg uit Nijkerk wist diep in blessuretijd een opgelegde kans wel te verzilveren. VVSB-verdediger Nicky Eekhout schoof de bal zomaar in de voeten van invaller Ricardo Fransberg die de wedstrijd besliste: 2-0.

Plug onderkende de kwaliteiten van de thuisploeg maar had toch stiekem op een beter resultaat gehoopt. ,,Ik heb het spel van Sparta Nijkerk wel eens beter gezien. Daar hadden wij meer van moeten profiteren.’’

Kevin Beerenfenger

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.