Wie wil wonen in een goedkope eengezinswoning met een heuse megaspeeltuin in de achtertuin, moet nu toeslaan

Een vooroorlogse woning in een oude Alphense wijk oubollig? Dan heb je de speeltuin achter het huis nog niet gezien!

Een vooroorlogse woning in een oude Alphense wijk oubollig? Dan heb je de speeltuin achter het huis nog niet gezien!© Mediahuis/Tim Engelbart

Basketbalveld en een kabelbaan.

Basketbalveld en een kabelbaan.© Mediahuis/Tim Engelbart

Klimboot en glijbaan.

Klimboot en glijbaan.© Mediahuis/Tim Engelbart

Klimkasteel en trampoline.

Klimkasteel en trampoline.© Mediahuis/Tim Engelbart

1 / 4
Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Vanuit de tuindeur zo van de glijbaan roetsjen, daarna nog even met de voeten proberen de wolken te raken vanaf de schommel... en tenslotte klimmen in een grote klimboot. Welk kind droomt er niet van zulke speelapparaten praktisch in de eigen achtertuin?

Vorige week is een woning in de Alphense Vorselenburgstraat in de verkoop gebracht, die zowel kind als ouder iets interessants lijkt te bieden. De woning kost 270.000 euro, en dat is ruim een halve ton onder de gemiddelde vraagprijs van een huis in de gemeente. Daarvoor krijgt de koper dan 86 vierkante meter terug, en drie slaapkamers. De tuin is op het zuiden.

(Tekst gaat door onder de foto)

Speeltuin Vreugdeoord pal achter het huis (tweede van links).

Speeltuin Vreugdeoord pal achter het huis (tweede van links).© Mediahuis/Tim Engelbart

Maar de werkelijke attractie is natuurlijk de Speeltuin Vreugeoord, waar de achtertuin aan grenst en nog geen twintig meter lopen is vanaf het tuinhek. Vreugdeoord is al meer dan een halve eeuw een begrip in Alphen aan den Rijn: het door een vereniging gerund speelhof heeft behalve schommels, een basketbalveld, meerdere trampolines en een zandbak ook een heuse klimboot en een kabelbaan.

Boerderij

Naast de speeltuin op kruipafstand, heeft de woning ook historie: het is één van de spaarzame wijken in Alphen die nog van voor de Tweede Wereldoorlog stamt. In 1923 werd het huis gebouwd, op de plek waar vroeger een boerderij gelegen was: de Vorselenburg.

De verkopende makelaar, Deerenberg & Van Leeuwen, is dan ook vol lof over het huis: „De woning is goed verzorgd, sfeervol en heeft een ideale ligging”, wordt het pand aangeprezen.

Wie kinderdromen wil laten uitkomen, moet dus snel toeslaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.