Politie beleeft ’beestachtig’ weekeinde in Alphen: ontsnapte paarden, aangereden hond en ruzie om een kat

Een agent met een nieuwsgierige huiskat aan een tuigje.

Een agent met een nieuwsgierige huiskat aan een tuigje.© Archieffoto Politie Alphen aan den Rijn

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De politie in Alphen aan den Rijn betitelt het afgelopen weekeinde als een ’beestenboel’. Agenten moesten zowel zaterdag als zondag vaak uitrukken om dieren in nood te redden.

Het weekeinde begon met het vangen van enkele merries die samen met hun veulens waren uitgebroken. De Alphense politie moest twee eenheden inzetten om de dieren in het nauw te drijven, en kon de eigenaar ze laten vangen. „Die heeft de avonturiers weer meegenomen naar hun eigen wei.”

Later op de dag moest een agent uitrukken naar de JC Hoogendoornlaan, waar een hond werd aangereden. Het dier heeft de klap overleefd, en is samen met z’n baasje naar de dierenarts gestuurd voor een medische controle.

Zondag was een ’dag vol conflicten’, meldt de politie. Een bemiddeling bij een ruzie over katten was niet alleen nodig, ook winkelmandjes en aanrijdingen bleken stenen des aanstoots voor opstootjes die de politie suste.

Het weekeinde vol dierentrammelant werd afgerond door een melding over een ontsnapte koe. Die werd ’ook nog even terug naar de wei begeleid’, meldt de politie, die ook nog meer dan honderd niet aan Alphense fauna gerelateerde meldingen heeft afgewerkt.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.