25-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden na beschieten woning in België

Internetredactie
Alphen aan den Rijn

Een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn is dinsdagochtend aangehouden voor een schietincident in de regio Antwerpen op 7 augustus. De man wordt ervan verdacht een woning te hebben beschoten waar op dat moment minderjarige personen aanwezig waren. Er raakte niemand gewond.

Na het schietincident vluchtte de verdachte met een auto. De Belgische politie zette in de omgeving direct een aantal controlepunten uit, waarbij een politieauto als blokkade op de rijbaan werd gezet. De vluchtauto reed opzettelijk op een aantal politieagenten in, die het voertuig ternauwernood konden ontwijken. Daarop besloot de Belgische politie gericht te schieten op de auto.

De bestuurder wist toch te ontkomen en reed met hoge snelheid richting Nederland. Tijdens de daaropvolgende achtervolging van de politie werden er snelheden van boven de 200 kilometer per uur bereikt. De achtervolging eindigde in Rotterdam Nesselande, waar de verdachte uit de auto sprong en wist te ontsnappen.

De auto werd door de politie in beslag genomen. Er bleken valse kentekenplaten op de auto te zitten. Na onderzoek achterhaalde de politie het echte kenteken van de auto. Die bleek te zijn gehuurd op naam van de 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.