Geen spannend bekeravontuur voor VVSB dit seizoen. Amateurs van Ajax blijken veel te sterk voor ploeg van trainer Richard Plug

© Archieffoto

Hennie Kanbier
Amsterdam

Drie dagen na de nederlaag in competitieverband van Ter Leede bij Ajax moest ook VVSB buigen voor de Amsterdammers en daarmee zit het KNVB-bekertoernooi er al op voor de Noordwijkerhouters.

De bezoekers hadden een aardige start bij de nummer negen uit de derde divisie. Kansjes van Felitciano Zschusschen en Nicky Eekhout leverden echter geen doelpunt op. Geleidelijk aan kwam de thuisploeg beter voor de dag en het op zes posities gewijzigde team van Richard Plug, ten opzichte van de ploeg die zaterdag verloor van Sparta Nijkerk, moest in defensief opzicht even paraat zijn. Plug koos dit keer onder meer voor doelman Rick van der Mast, Peet van der Slot, Matthieu van den Assem, Enzo Huntink, Felitciano Zschusschen en Wout Heemskerk. Van den Assem mikte nog in het zijnet, maar echte grote kansen bleven achterwege.

Geknakt

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig , maar ’opeens’ stond het 3-0 voor de gastheren. Michel van Aggele vond als eerste het net en zes minuten later werkte Peet van der Slot op ongelukkige wijze de 2-0 achter zijn eigen doelman Van der Mast. Weer een minuut later werd het 3-0 door Anouar Moussa en daarmee was VVSB geknakt. Kort voor tijd zorgde de ingevallen Jayson Halman nog wel voor een eretreffer, maar het slotwoord kwam van Kai de Jong: 4-1. De paarsgelen hebben nu de laatste drie officiële wedstrijden niet in winst kunnen omzetten na een tamelijk voortvarende start in de competitie.

Na de nederlaag in de hoofdstad blijft het bereiken van de halve finale in 2016, met FC Utrecht als uiteindelijke winnaar, vooralsnog het absolute hoogtepunt voor VVSB in de bekerstrijd.

voetbal knvb-beker

Ajax (zat)VVSB4-1

61. Van Aggele 1-0, 67. Van der Slot 2-0 (e.d.), 68. Moussa 3-0, 86. Halman 3-1, 90+4. De Jong 4-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.