Honderdjarige Corrie van ’t Wout krijgt bezoek van de burgemeester in zorgcentrum Rietveld: ’Hartstikke leuk’

Corrie Schijf-Van ’t Wout uit Alphen aan den Rijn is 100 jaar.

Corrie Schijf-Van ’t Wout uit Alphen aan den Rijn is 100 jaar.© Foto Hielco Kuipers

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Het familiefeest was zondag al, maar woensdagochtend kwam burgemeester Liesbeth Spies langs. ,,Hartstikke leuk’’, vond Corrie van ’t Wout, die felicitaties en rode rozen voor haar honderdste verjaardag kreeg.

De woongroep in zorgcentrum Rietveld aan de Zonnedauw in de Alphense wijk Kerk en Zanen was feestelijk versierd voor de verjaardag van mevrouw Van ’t Wout. De jarige zelf zat in een rolstoel en liet zich de belangstelling graag aanleunen.

Ze werd geboren als Cornelia Mensje van ’t Wout en trouwde met Cees Schijf. Het stel kreeg drie kinderen. Cees overleed in 1995.

De burgemeester vroeg naar haar werk en haar kinderen. Komen de kinderen nog regelmatig langs? Oh ja, heeft ze gewerkt bij Samsom? En bij Cemsto? Ze woonde lang in de Raadhuisstraat, waar de burgemeester ook heeft gewoond. En verhuisde later naar de Witte de Withstraat.

Het verleden is het heden geworden voor de honderdjarige, die in een woongroep voor dementerenden zit. Drie kinderen kreeg de Alphense decennia geleden, een zoon en twee dochters. ,,De opvoeding hè. Je probeert toch nette kinderen te krijgen. Ik hield er niet van dat ze zomaar op straat liepen.’’

Ze vertelde over schaatsen op de Oude Rijn, vlakbij het huis waar ze met man Cees en haar drie kinderen woonde. Eerst met een stoeltje het ijs op, dan zelf oefenen. ,,Je moet er natuurlijk wel bij blijven.’’

Haar oudste zoon Joop kwam langs, vanuit Heemskerk, om haar te feliciteren. ’Ook niet meer zo piep’, zei Spies. ,,Net voor corona begon, is ze hier gekomen’’, vertelde de zoon. ,,Tot november 2019 heeft ze zelfstandig in de Witte de Withstraat gewoond, maar toen is ze een keer gevallen. En dan wil ’t niet meer hè. Eerst moest ze naar Amsterdam-West, later kon ze hier terecht.’’ Voor die val zat het haar, qua gezondheid, altijd mee. ,,Er was altijd weinig onderhoud nodig’’, aldus Joop.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.