Provincie welwillend over permanente bewoning voor vijf Nieuwkoopse recreatieparken

Binnert Glastra
Den Haag

Vijf Nieuwkoopse recreatieparken worden wellicht gewone woonwijken. Provinciale Staten besloten woensdag op aangeven van JA21 te gaan onderzoeken of de illegale permanente bewoning er onder strikte voorwaarden gelegaliseerd kan worden.

Het gaat om de parken Beau Rivage, Zomerlust, Kromme Mijdrecht, Sans Souci en Dolce Vita in Zevenhoven. De gemeente Nieuwkoop legde begin 2018 al vast dat permanente bewoning hier wat haar betreft mag, maar de provincie was tot dusver mordicus tegen legalisatie van illegale bewoning. Sinds kort echter, wil de provincie de op sommige parken al decennia slepende kwestie van illegale bewoning oplossen. Dat gaat wel onder zeer strikte voorwaarden - zo zou het alleen mogen gaan om parken waar toeristisch gebruik echt een hopeloze zaak is.

Woensdag besloot Provinciale Staten (PS) om met twee recreatieparken in de gemeente Molenlanden te gaan proefdraaien met de lange lijst voorwaarden en te onderzoeken of maatwerklegalisatie op die manier mogelijk is. Op verzoek van de Statenfractie van JA21 is nu besloten dat daarna de vijf Nieuwkoopse parken in aanmerking voor zo’n onderzoek. PS hopen het proces zo een beetje te kunnen bespoedigen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.