Bewijsvoering in Mallorcazaak schiet niet op. Spaanse politie liet steken vallen bij onderzoek naar dodelijke mishandeling

Maarten Kolsloot en Christian Sier
Hilversum

Het onderzoek naar de dood van Carlo Heuvelman op Mallorca blijft haperen. Ook tien weken na de dood van de 27-jarige Waddinxvener als gevolg van een vechtpartij op het Spaanse eiland worstelt het Openbaar Ministerie nog altijd met de bewijsvoering in de zaak.

De redactie van De Gooi- en Eemlander deed deze maand onderzoek op Mallorca en trof de sporen van een haperend politieonderzoek. Zo hangen er op het eiland weinig camera’s en dit zorgt ervoor dat de verdachten vanaf het eerste moment slecht in beeld zijn. Ook zijn de beelden soms van matige kwaliteit.

Lees ook: Mallorca wil Carlo zo snel mogelijk vergeten

Daarnaast richt de Spaanse politie zich in eerste instantie op de hotels terwijl locals al direct wijzen naar een naburige villawijk. Daar huren groepen jongeren vaak huizen. Ook na een zoektocht in die buurt vindt de politie niks en kunnen twaalf Nederlandse jongeren het eiland ontvluchten. In Spanje heerst het gevoel dat de Spaanse politie goed werk heeft verricht. Er zijn immers camerabeelden en getuigen gehoord. Maar bij navraag blijkt dat bijvoorbeeld een hotel dat op een steenworp afstand van de plaats delict staat, pas zeven weken na de mishandeling voor het eerst politiebezoek kreeg.

Op 14 juli vonden twee vechtpartijen plaats. De eerste, rond 1.45 die ochtend, is min of meer duidelijk, maar over de tweede vechtpartij, rond 2.30 uur waarbij Heuvelman fataal gewond raakte, is nog altijd veel onduidelijk. Dat blijkt wel uit het feit dat Lukas O. inmiddels op vrije voeten is. Begin september kondigde het OM nog aan hem als verdachte van Heuvelmans dood te zien. De raadkamer van de rechtbank zag onvoldoende bewijs om O. vast te houden. Het OM kondigde donderdag aan niet tegen die beslissing in beroep te gaan.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.