Voorsprong van twee doelpunten van Bert Steltenpool blijkt niet genoeg voor VVSB: 2-2

Bert Steltenpool heerst in de lucht.

Bert Steltenpool heerst in de lucht.© Foto Orange Pictures/Kees Kuijt

Ron Hoogendam
Noordwijkerhout

VVSB was tegen GOES, na een ogenschijnlijk comfortabele 2-0 voorsprong, op weg naar drie punten maar na rust trapte de Zeeuwse ploeg het gaspedaal in en sleepte een 2-2 gelijkspel uit het vuur.

VVSB-trainer Richard Plug vond de uitslag een beetje zuur. ,,Bij ons sloop nog voor de 2-1 de angst in de ploeg en waren er nogal wat onzekerheden. Maar misschien heeft het wel met kwaliteit te maken.’’

Plug doelde daarbij op de klasse van Gianni Tiebosch die kort na de aansluitingstreffer de wonderschone 2-2 fabriceerde. Soepel wegdraaiend knalde hij de bal buiten bereik van de verder solide Rick van der Mast in de touwen. Een wereldgoal, vond Plug. ,,Hadden wij maar zo’n bepalende speler. Als je goede spelers aan het voetballen krijgt maakt je het elke ploeg lastig.’’

Beide teams, die elkaar in de laatste drie confrontaties in evenwicht hielden, waren zichtbaar uit op eerherstel. Al na drie minuten stuitte Jayson Halman op goalie Matthew Lentink, terwijl daarvoor Richelo Fecunda en daarna Raygivano Dompig goede schietkansen kregen.

Aan de andere kant moest Van der Mast een redding verrichten op een inzet van de absolute uitblinker aan Zeeuwse kant, Sylvio Hage. Ondanks dat het spel in evenwicht was brak Bert Steltenpool, na een goed lopende aanval op links, met een koel benutte penalty (hij werd in de ogen van Van Kommer gehaakt) het duel open.

Drie minuten later maakte Steltenpool zijn tweede nadat bij de tweede paal op maat werd bediend door Dompig: 2-0. Het leek een fijne avond te worden voor de paarsgelen, totdat GOES het na pakweg een uur het op z’n heupen kreeg en VVSB daarbij de controle volledig uit handen gaf.

Dat was zeker de verdienste van de zeer ijverige en behendige Hage (19), die met onvoorwaardelijke steun van Tiebosch voor veel dreiging zorgde. Dat Hage er in de rebound op een niet goed door Van der Mast verwerkt schot als de kippen bij was, was kenmerkend voor zijn gedrevenheid. En die klasse ging evenzeer op voor Tiebosch die met zijn briljante uithaal voor de 2-2 zorgde. Onder aanvoering van de sterk spelende Danny Bakker had VVSB in de slotfase zeker een aantal goede mogelijkheden op de volle winst tegen het moegestreden GOES.

Ron Hoogendam

voetbal derde divisie

VVSBGOES2-2

32. Steltenpool (pen.) 1-0, 35. Steltenpool 2-0, 68. Hage 2-1, 73. Tiebosch 2-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.