Man (69) van persoonlijke eigendommen beroofd in woning Alphen aan den Rijn

© Foto: ANP

Internetredactie
Alphen aan den Rijn

Een 69-jarige man is op vrijdagochtend 24 september van zijn persoonlijke eigendommen beroofd in een woning aan de Vliestroom in Alphen aan den Rijn. Toen surveillerende agenten een uur later op de hoogte werden gesteld, waren de daders inmiddels gevlogen.

De agenten werden op de bewuste vrijdagochtend omstreeks 11.15 uur tijdens hun surveillance aangesproken: er zou iemand op de Vliestroom in een woning beroofd zou zijn.

Het slachtoffer verklaarde dat hij tussen 10.15 uur en 10.30 uur beroofd was door twee mannen die bekenden zijn van zijn huisgenoot. De mannen waren aan de deur gekomen en kennelijk op zoek naar de huisgenoot van het slachtoffer. Toen deze niet thuis bleek, beroofden ze de 69-jarige man. Tijdens de worsteling die daarbij ontstond, werd het slachtoffer geslagen door één van de mannen.

Signalement

Van de daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1 is een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij wordt door het slachtoffer eind twintig geschat. Hij is klein van stuk, ongeveer 1.60 meter lang, met slank postuur en zwart kort haar. Hij was tijdens de beroving gekleed in een blauwe spijkerbroek, een licht overhemd en een zwart jack met capuchon.

Dader 2 had eveneens een Noord-Afrikaans uiterlijk en leek volgens het slachtoffer iets ouder dan de eerste man, rond de dertig jaar. Ook hij is ongeveer 1.60 meter lang en heeft kort zwart haar. Hij droeg hij eveneens een blauwe spijkerbroek met daarop een licht overhemd en een zwart jack met capuchon.

De politie roept getuigen op om zich te melden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.