Rijkswaterstaat: forse spits op de wegen woensdagochtend

ANP Producties | Bron: ANP

Het is druk op de Nederlandse wegen woensdagochtend, meldt Rijkswaterstaat, die spreekt van "een forse ochtendspits". Op het hoogtepunt stond er volgens een woordvoerster 219 kilometer file, maar rond 09.45 uur was dat afgenomen tot zo'n 86 kilometer. De files komen door omleidingen, de regen en incidenten, zoals ongevallen.

Mensen lopen de grootste vertraging op bij de A15, tussen Leerdam en Sliedrecht. Hier staat zo'n 17 kilometer file, waardoor reizigers ongeveer tachtig minuten vertraging hebben. Dat heeft volgens de woordvoerster onder meer te maken met een vrachtwagen met pech.

Ook op de A27, tussen Everdingen en Gorinchem, is het druk. Mogelijk speelt hierbij ook mee dat de A27 een van de omleidingsroutes is van de A12, waar momenteel werkzaamheden zijn. Verder moeten reizigers onder meer op de A16 tussen Ridderkerk en het Terbregseplein rekening houden met file.

Woensdagochtend waren ook op meerdere plekken ongevallen met een personenwagen, bijvoorbeeld tussen Driebergen en Bunnik op de A12 en tussen Utrecht en Gorinchem op de A27, ter hoogte van Houten (29).

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.