Bij Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Katwijk moet je met een vergrootglas zoeken naar ’jongens uit het dorp’ maar bij Noordwijk klopt het ene na het andere jeugdexponent aan de deur

© Archieffoto

Hein ten Berge
Noordwijk

Eigen jeugd eerst. Dat is het motto waarmee Noordwijk dit seizoen de strijd aangaat met de veelal ervaren tegenstanders op het hoogste amateurniveau van Nederland.

Herkenbaar voetballen met zoveel mogelijk ’eigen jongens’ zodat het publiek zich kan vereenzelvigen met de elf voetballers op het veld dus. Het duel met GVVV vormde het voorlopige hoogtepunt in de huidige denkwijze op de Duinwetering. Noordwijk startte met Emiel Wendt, Sem van Oosten, Sander Bosma, Stef van der Zalm en Teun Zethof in de basis. Ruben Marbus maakte na rust zijn opwachting, terwijl een andere Noordwijkse jongeling, Max van Duin op de bank zat.

Bij de buren van Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Katwijk moet je met een vergrootglas zoeken naar ’jongens uit het dorp’ maar bij Noordwijk klopt het ene na het andere jeugdexponent aan de deur. Het nieuwe doorselecteren gaat ook nog eens gepaard met behoorlijke resultaten. Al komt de ploeg van Kees Zethof af en toe ook wisselvallig voor de dag. Maar dat is inherent aan het voetballen met een team vol getalenteerd jong grut.

Dat Noordwijk de punten zaterdag op de Duinwetering hield mocht dan ook een knappe prestatie worden genoemd. Tegenstander GVVV was dan wel hekkensluiter - de ploeg uit Veenendaal vergaarde slechts een punt uit de zes eerdere duels - maar de ploeg speelt echt niet zulk slecht voetbal.

Noordwijk beschouwde zich vooraf als gewaarschuwd en handelde daar ook naar. Want al na drie minuten kon er gejuicht worden. Sem van Oosten, dit seizoen debuterend in de selectie, zette zijn handtekening onder de openingstreffer. De 20-jarige aanvaller profiteerde van zwak uitverdedigen van GVVV, pikte de bal op om hem vervolgens via de binnenkant van de paal binnen te pegelen.

Na de gelijkmaker van GVVV - waar Van Oosten zijn verdedigende taak iets te licht opvatte - was het nog voor rust 2-1. Opnieuw was Van Oosten de gevierde man aan Noordwijkse kant. Na een een-twee met Emiel Wendt hield hij het hoofd koel en schoot de bal keurig buiten bereik van GVVV-doelman Johan Jansen in de uiterste hoek. Hoewel GVVV na rust nog wel aandrong, mocht Van Oosten zich met zijn twee doelpunten na afloop laten kronen tot matchwinner voor de Noordwijkers.

voetbal tweede divisie

NoordwijkGVVV2-1

3. Van Oosten 1-0, 22. Haouat 1-1, 27. Van Oosten 2-1.

Noordwijk: Jansen, Bouwman, Rietveld, Zethof, Slijngard (43. Van den Boogaard), Roshanali, Reynaers, Bosma, Van der Zalm (68. Marbus), Wendt, Van Oosten (81. De Kruijs).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.