Quick Boys-trainer Edwin Grünholz: ’Die scheidsrechter heeft ons de das omgedaan’

Wessel Boer kopt namens Koninklijke HFC de gelijkmaker binnen.

Wessel Boer kopt namens Koninklijke HFC de gelijkmaker binnen.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Haarlem

Ondanks een groot overwicht ging Quick Boys tegen Koninklijke HFC met 2-1 onderuit.

De 0-1 van Nick Runderkamp hing net zo nadrukkelijk in de lucht als de vele hectoliters regen. Eerder had de doelpuntenmaker al de lat geraakt en joeg Tommy Bekooij de bal snoeihard op de paal.

De gelijkmaker van HFC kwam als een volslagen verrassing. De thuisploeg wurmde zich voor het eerst in de wedstrijd onder de druk vandaan. Een hoekschop werd geforceerd. De bal vanaf links goed voor gebracht en (via Jan Willem Kamp) hard ingekopt door Wessel Boer. Nog voor rust sloeg voor Quick Boys het noodlot toe toen arbiter Bronsvoort voor een penalty floot na een overtreding van Mohamad Mahmoed op aanvaller Roy Castien.

Mahmoed was al boos dat het duwtje überhaupt werd bestraft. Dat de bal ook nog op de stip belandde deed de middenvelder bijkans ontploffen. De arbiter werd er door zijn assistent aan de rechter zijlijn op geattendeerd dat de overtreding in de uiterste linkerhoek van het strafschopgebied had plaatsgevonden. De constatering had voor Quick Boys fatale gevolgen: 2-1. Die schade kon daarna niet meer worden gerepareerd.

,,Ik heb mijn spelers niets te verwijten’’, sprak Quick Boys-trainer Edwin Grünholz. Over de scheidsrechter had hij een andere mening. ,,Die man heeft ons de das omgedaan.’’

voetbal tweede divisie

Kon. HFCQuick Boys2-1

18. Runderkamp 0-1, 25. Boer 1-1, 37. Castien 2-1 (strafschop).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.