Defensieve uitglijders in Amsterdam luiden pijnlijke nederlaag voor VVSB in

Danny Bakker redde de eer voor de Noordwijkerhouters.

Danny Bakker redde de eer voor de Noordwijkerhouters.© Archieffoto

Kevin Beerenfenger
Amsterdam

VVSB is na de nederlaag in Amsterdam verder afgezakt naar het rechterrijtje. De amateurs van Ajax trokken aan het langste eind en wonnen op de Toekomst met 3-1 waardoor VVSB nu op een twaalfde plek staat.

,,Ik denk dat we niet anders dan reëel kunnen zijn’’, zei VVSB-trainer Richard Plug. ,,We hebben geen ploeg om in de top van de derde divisie mee te draaien. We missen te veel kwaliteit daarvoor. Ook hebben we de pech dat onze eerste keeper Ruben Valk eerder zwaar geblesseerd is geraakt. Hij is namelijk een jongen die die extra kwaliteit wel heeft en punten voor je kan pakken. Met een beetje pech zijn we hem de rest van het seizoen kwijt.”

Het verschil tussen VVSB en Ajax was dat de bezoekers hun eerste kansen niet verzilverden en de Amsterdammers dat wel deden. En daar was veel mee gezegd. De ploeg uit Noordwijkerhout had letterlijk en figuurlijk een defensieve uitglijder waardoor de 1-0 viel en door een domme overtreding van vleugelverdediger Richelo Fecunda zorgde een strafschop voor de tweede Amsterdamse tegentreffer.

,,Ik vond het wat zwaar bestraft’’, aldus Plug. ,,Maar aan de andere kant hoort Richelo te weten dat hij op die plek geen overtreding moet maken.”

Na rust probeerde VVSB het met drie verse krachten over een andere boeg gooien maar na een uur viel de 3-0 . Danny Bakker redde daarna de eer nog. ,,We hebben niet verloren van een superieur Ajax’’, vond Plug. ,,Maar wel van een ploeg die net even makkelijker haar puntjes pakt in de derde divisie. Dus in die zin hebben we terecht verloren. Wij moeten eerlijk zijn naar onszelf en onze tekortkomingen voor dit niveau inzien.”

Volgende week wacht VVSB een thuiswedstrijd tegen ACV.

voetbal derde divisie

AjaxVVSB3-1

21. Bartels 1-0, 39. Bartels 2-0, 57. Buis 3-0, 70. Bakker 3-1.

VVSB: Van der Mast, Onyeike, Vijlbrief, Rauws (73. Spijkstra), Halman (60. Heemskerk), Bakker (82. Huntink), Fecunda (60. Postma), Steltenpool, Van Doorneveld, Dompig (60. Van den Assem), Eekhout.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.