Meerdere aanhoudingen en zwaargewonde na schietincident bij bedrijf Leiden, burgemeester sluit pand

© Toon van der Poel

Internetredactie
Leiden

Een persoon is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt bij een geweldsincident in een bedrijfspand aan de Flevoweg in Leiden. Er zouden ook schoten zijn gelost. De politie heeft meerdere verdachten aangehouden.

Vrijdagavond rond middernacht kwam een melding binnen dat er schoten waren gehoord op het industrieterrein. Er zou een ruzie hebben plaatsgevonden bij een bedrijfspand waarbij een slachtoffer ernstig gewond raakte.

Spoedsluiting

Het pand is in verband met het incident op last van burgemeester Lenferink gesloten voor twee weken. Eventuele exploitatie van bedrijven in het pand zal in deze periode moeten worden gestaakt. De burgemeester heeft hiertoe besloten, omdat dit schietincident ’een acute en ernstige verstoring en bedreiging is van de openbare orde en veiligheid’. Bovendien zou het ’grote onrust, angst en onveiligheidsgevoelens in de gemeenschap veroorzaken’ en heeft het ’ een grote impact op gevestigde ondernemers op het bedrijventerrein’. Ook het feit dat bij zulke ernstige geweldsincidenten een geweldspiraal tot herhaling kan leiden, is een reden geweest om direct in te grijpen en tot spoedsluiting over te gaan.

De zaak is in onderzoek.

Lees ook: Mogelijk vijf aanhoudingen na schietpartij Leiden. Medehuurder: ’Die nieuwe gast deed al moeilijk’

© Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.