Operatie verhuizing kastanjeboom bij Salvatorikerk in Alphen neemt hele maandag in beslag

De kastanjeboom is al veel blad kwijt, dat is gunstig voor de verhuizing.© foto bogor

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Maandag 11 oktober verhuist een zeventig jaar oude kastanjeboom van de Willem de Zwijgerlaan naar de Anna van Burenlaan. Deze ingewikkelde operatie neemt de hele dag in beslag.

Projectontwikkelaar Bogor voert de klus uit, om plaats te maken voor woningbouw op de plek van de Salvatorikerk.

Weken van voorbereiding zijn voorafgegaan aan de operatie verhuizing kastanjeboom. Tree-o-logic, de Nationale Bomenbank, Versluys Verkeerstechniek en de gemeente zijn betrokken bij de verhuizing, die geheel voor rekening van Bogor komt.

Om een veilig transport mogelijk te maken is een uitgebreid verkeersplan opgesteld, dat onder meer voorziet in een omleidingsroute voor verkeer. De Prins Bernhardlaan is van 09.00 tot 15.00 uur gesloten tussen de Willem de Zwijgerlaan en het Bospark. De monumentale boom gaat in die tijd, via de middenberm, naar een nieuwe plek aan de Anna van Burenlaan.

De kastanjeboom heeft inmiddels al veel van zijn blad verloren en dat vergemakkelijkt het transport, zo meldt Bogor. De boom gaat in de herfst in de ’ruststand’ en dat is een goed moment voor verplaatsing. Onlangs hebben boomexperts nog een laatste inspectie gedaan om te kijken of de boom een verhuizing aankan.

Op de Anna van Burenlaan krijgt de kastanjeboom de plek van een kleine boom, die verhuist naar het Bospark.

De in 1960 gebouwde Salvatorikerk wordt gesloopt en maakt plaats voor zestig dure huurappartementen.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.