Victor Koetsier (15) en Collin Menken (15) willen het liefst de hele dag voetballen: ’Daar heb je later alleen niet zoveel aan’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Victor Koetsier en Collin Menken op hun favoriete plek in het Europapark.

Victor Koetsier en Collin Menken op hun favoriete plek in het Europapark.© Foto Chiara Mars

Chiara Mars

Collin Menken (15): „We zitten in de vierde klas van het vwo. Dat is soms wel moeilijk, zeker met corona. Aan de ene kant waren de online lessen wel relaxt, je kon vijf minuten van tevoren uit je bed gaan. Aan de andere kant leer je niet veel.”

Victor Koetsier (15): „We deden een stuk minder, daar hebben we nog geen last van, maar dat komt misschien nog wel.”

Collin: „Over twee jaar wil ik gaan studeren, iets in de agrarische sector. Mijn vader is boer en heeft een melkveehouderij. Ik weet nog niet of ik mijn vaders bedrijf wil overnemen, mijn broer en neef vinden het ook heel erg leuk om te doen. Ik help wel heel veel op de boerderij, vooral met koeien melken.

Het liefst voetbal ik in mijn vrije tijd. Ik denk vooral niet aan school. School is niet mijn favoriete bezigheid. Ik word het gelukkigst van vakantie. Ik ga nooit lang en ver weg, dat gaat niet met een boerderij.”

Victor: „Het liefst zou ik ook de hele dag voetballen. Dat is alleen niet heel verstandig, daar heb je later niet zoveel aan.

Ik maak me geen zorgen om mijn studiekeuze. Ik denk dat je met een vwo-diploma altijd een stapje voor hebt. Je kan in principe overal aan het werk. Specifieke dingen gaan natuurlijk niet lukken, zoals psycholoog, verder denk ik dat je heel veel mogelijkheden hebt.”

Collin: „Als ik één ding aan mijn leven zou kunnen veranderen zonder dat er consequenties aan verbonden zijn, dan zou ik niet met school bezig zijn. Dan zou ik werken, een bijbaantje. Ik werk in de vakanties bij de kwekerij. Ik wil in ieder geval ergens mee bezig zijn, de hele tijd thuiszitten is ook niet leuk.”

Victor: „Ik kan me wel voorstellen dat het uiteindelijk gaat vervelen, geen school meer hebben. Ik denk dat ik het zou gaan missen, misschien.”

Collin: „Ik denk dat je school niet gaat missen, maar het zien van je vrienden.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.