Veiling voor drijvende ijsbaan op Nieuwe Rijn: win een bijrol in een videoclip van Barry Badpak

De kunstijsbaan op de Nieuwe Rijn.

De kunstijsbaan op de Nieuwe Rijn.© Archieffoto Taco van der Eb

Loman Leefmans
Leiden

Een bijrol in een videoclip van Barry Badpak, een rondleiding met lunch bij voetbalbond KNVB en een wandeling met de burgemeester door het Singelpark. Dat zijn een paar van de kavels die volgende week worden geveild ten behoeve van de drijvende ijsbaan tijdens de feestdagen.

Die drijvende ijspiste keert komende winter terug op het water van de Nieuwe Rijn. Om geld voor deze attractie bij elkaar te brengen, wordt zondag 17 oktober een veiling gehouden, met voormalig centrummanager Erwin Roodhart als veilingmeester.

De schaatsbaan is tijdens de feestdagen een succesvolle trekpleister in de binnenstad. Schaatskoorts, glühwein en ’driving home for christmas’ is wat in het vooruitzicht wordt gesteld voor de circa 20.000 krabbelaars die doorgaans het drijvende Leidse ijs betreden. Sponsors en de gemeente dragen eraan bij.

Vanwege de corona-uitbraak bleef het centrum vorig jaar verstoken van schaatsplezier. Dat moet terugkeren, menen de organisatoren. ,,De veiling is er niet alleen om geld bijeen te brengen’’, aldus Roodhart. ,,Het is ook een activiteit om de ijsbaan weer onder de aandacht te brengen. Want enkele sponsors zijn inmiddels afgehaakt.’’ De veiling wordt gehouden in het Koetshuis onderaan de Burcht.

Later deze maand wordt ook bekend welke andere activiteiten plaatshebben in het centrum van de stad, tijdens de feestdagen. De drijvende kerstmarkt is er daar niet een van, zo is inmiddels bekend.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.