RCL kan niet stunten tegen hoofdklasser TOGB en raakt ook nog eens twee spelers met blessures kwijt

Op aangeven van Sieb Rutgers maakt Max van Gent de 1-1.

Op aangeven van Sieb Rutgers maakt Max van Gent de 1-1.© Foto Erik van Kordelaar

Hennie Kanbier
Leiderdorp

RCL is er niet in geslaagd om hoofdklasser TOGB uit het districtsbekertoernooi te werken. De tweedeklasser kwam ruim een kwartier voor tijd bijna op 2-2, maar moest uiteindelijk passen tegen de ploeg uit Berkel en Rodenrijs (1-4).

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Docos van afgelopen zaterdag koos Hein van Heek voor vier andere basisspelers. In de eerste tien minuten kon de Leiderdorpse trainer nog meer gaan puzzelen met de toch al gehavende selectie. Spits Michel de Jong, die juist een basisplaats aan het veroveren was, moest na een paar minuten al naar de kant met een hamstringblessure.

Niet veel later verging Michael Schouten van de pijn en een zware knieblessure wordt gevreesd. De middenvelder heeft in die zin al de nodige pech overwonnen, maar RCL kan zijn creativiteit en ervaring eigenlijk niet missen. Na de wedstrijd kwam het bericht dat de blessure zou kunnen meevallen, maar de vrees in het Leiderdorpse kamp zal wel even aanblijven.

Gelijk

Tussen de twee blessures door had Younes Assaih de gasten al op voorsprong gezet. TOGB voetbalde logischerwijs ook wat makkelijker, maar RCL richtte zich knap op. Omdat Rodney Beij daarna twee zeker lijkende treffers voorkwam, bleef het een wedstrijd in de Bloemerd. Kort voor rust werd het zelfs gelijk na een vlotte aanval over links met Sieb Rutgers als aangever en de ingevallen Max van Gent als afmaker. Luttele tellen voor de pauze zorgde Sitor Sla met een gelukje alsnog voor de 1-2.

Na de rust bleef de Racing Club erin geloven en bij vlagen werd er beter gespeeld dan tot nu toe in competitieverband. TOGB kreeg geen grote kansen meer en Rutgers leek de 2-2 op zijn naam te schrijven, maar de aanvaller schoot kiezelhard op de paal. Een stuntje leek niet langer onmogelijk, maar even later bracht Sla de marge alsnog op twee doelpunten en daarmee was het duel wel beslist.

De thuisploeg bleef echter noeste arbeid leveren en de ploeg die in competitieverband SJC ruimschoots klopte (2-6), tweede staat en zondag Alphense Boys treft, kreeg het allerminst cadeau. Dat het in de slotminuten nog 1-4 werd door Twan Verdel was slechts voor de statistieken.

Zo kwam er een einde aan de bekercompetitie voor de Racing Club en kan het vizier gericht worden op in eerste instantie Westlandia thuis zaterdag. Met de eerste driepunter op zak en het tegen TOGB vertoonde spel gloort er hoop om weg te komen uit de onderste regionen en zo zou het vertrouwen toe kunnen nemen. De ziekenboeg moet echter niet voller raken want op een zeker moment zijn de smaken op en kan de situatie zorgwekkend worden bij de roodwitten.

Overige uitslagen eerste ronde districtsbeker: Brielle-Voorschoten’97 1-3, Koudekerk-ARC 0-2, Alphia-Meerburg 2-3, Hillegersberg-UVS 1-6, FC Boshuizen (za)-Celeritas 5-3, Quick Boys 2-HWD 8-0.

districtsbeker_in_leiden.pdf

districtsbeker

RCLTOGB1-4

Assaih 0-1, Van Gent 1-1, Sla 1-2, Sla 1-3, Verdel 1-4.

RCL: Beij, S.Schouten (75. P. Brasker), Van Overloop (46. R. Brasker), Barokzay, Bons, Van Bemmel, M.Schouten (12. De Kroon), Weenink, Vijlbrief, De Jong (6.Van Gent) , Rutgers (75. Van Heusden).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.