Marina Du Ry van Beest Holle (74) is een wereldreiziger in hart en nieren: ’Ik kom eigenlijk nergens vandaan’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Marina Du Ry van Beest Holle geniet van de nazomer.

Marina Du Ry van Beest Holle geniet van de nazomer.© Foto Chiara Mars

Chiara Mars

Marina Du Ry van Beest Holle (74): „Ik kom eigenlijk nergens vandaan. Ik ben in Frankrijk geboren, heb in Duitsland gewoond en ben nu alweer jaren in Nederland.”

„Sinds mijn pensionering woon ik heel gelukkig in Oud Alphen, ik wil hier niet meer weg. Ik heb een heerlijk huis met een grote tuin. In mijn hele leven ben ik het langst in deze omgeving gebleven.

Ik noem zelfs mijn hotel op vakantie thuis, maar in de echte betekenis van het woord voel ik mij hier niet thuis. Dan zou ik nog wel andere wensen hebben. Thuis zijn in verschillende landen, denk ik. Het is mij met de paplepel ingegoten om te willen reizen, andere culturen te ontmoeten. De periode dat ik in Woubrugge woonde, met mijn gezin, dat voelde wel als thuis. Maar ik zou daar nu niet meer willen wonen. Het was toen ideaal: dichtbij de steden maar toch landelijk. Dat vond ik voor mijn kinderen heel erg belangrijk.

Mijn ouders zijn vlak voor de oorlog getrouwd en verhuisd naar Berlijn. Mijn vader is daar een uitgeverij begonnen, mijn moeder speelde cello. Hij was de zakelijke en zij de creatieve. Dat was een hele bijzondere combi die het helaas niet volgehouden heeft. Mijn moeder was 41 toen ik geboren werd, ik heb in verhouding hele oude ouders gehad. Toen ik acht was zijn mijn ouders gescheiden. Het gezinsleven heb ik niet bewust meegemaakt.

Elke keer in een ander land terechtkomen en daar je draai moeten zien te vinden, dat maakt voor mij dat andere landen heel interessant zijn, een uitdaging zijn om naar toe te gaan. Ik zou nog heel graag naar Japan gaan, dat is de omgekeerde cultuur als de onze. Het liefst zou ik daar willen reizen met iemand die mij het land écht kan laten zien, dus geen groepsreizen, geen massagebeuren. Een land leren kennen door een lokaal iemand is de mooiste manier. Ik heb dat twee jaar geleden in Georgië gedaan. En dat is geweldig.

Ik vind het niet erg om alleen te zijn. Zowel in mijn leven hier als op vakantie mis ik soms vrienden of familie om mij heen, maar ik merk dat wanneer ik alleen reis, ik veel makkelijker contact maak met mensen.

Mijn favoriete plek in Alphen? In de zomer vind ik het heerlijk om met mijn kleinkinderen naar de Zegerplas te gaan. Ik fiets er ook regelmatig omheen, daar geniet ik van.”

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen door een mail te sturen naar c.mars@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.