Nieuwe bewonersorganisatie: ’Leidse Fortuinwijk heeft intensive care nodig’

De Brahmslaan in het hart van Fortuinwijk.© Archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

De Leidse Fortuinwijk, onderdeel van Zuidwest, heeft een nieuwe bewonersorganisatie. Die noemt zich IC wat zowel de afkorting is van Inwoners Collectief als Intensive Care. Dat laatste heeft de buurt nodig, menen de initiatiefnemers.

Het gaat om vijf oprichters, die in een korte verklaring laten weten dat iedereen zich aan kan melden. Fortuinwijk is beter bekend als de buurt waar de straatnamen naar componisten zijn genoemd.

Het IC heeft als hoofddoelen het verbeteren van de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk. Zo wordt woningcorporatie De Sleutels gevraagd de begroeiing bij de Corellistraat te snoeien. ’Zodat de vaak oudere bewoners weer veilig over straat kunnen.’ Bovendien moeten de supermarkten in en rond de wijk wat doen aan rondslingerende winkelwagentjes.

Eerder werd door initiatiefnemers van het collectief de kwestie rond het Beethovenpark aangekaart. De plannen van de gemeente voor dat groene deel van de wijk, stroken in hun ogen niet met de ideeën van buurtbewoners. Dat wordt door de gemeente tegengesproken, want er is juist bij het Beethovenpark een fors aantal aanpassingen gedaan na opmerkingen door omwonenden.

Toch meent het IC dat de kloof tussen stadsbestuur en Fortuinwijk aanzienlijk is en dat mede daardoor 45 procent van buurtbewoners niet is gaan stemmen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.