Zwembaden De Hoorn en Aquarijn voeren laatste coronamaatregelen af en gaan weer helemaal open, wel nog QR-code nodig voor drankje

Zeemeerminzwemmen in zwembad De Hoorn.© Archieffoto Hielco Kuipers

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De Alphense zwembaden De Hoorn en Aquarijn gaan stoppen met de laatste coronamaatregelen die ingrijpen op het zwemgedrag van de bezoekers. De looproutes, tijdsblokken en het online reserveren worden allemaal per maandag 18 oktober afgeschaft.

Dat meldt Thermen2, het overkoepelende orgaan dat beide zwembaden beheert. Alleen speciale doelgroepen, zoals deelnemers aan het aquajoggen of de discoavond, moeten hun toevlucht nog nemen tot het reserveringsformulier op de website.

Ook gaan de grote kleedkamers weer open, en kan er weer gebruik worden gemaakt van de kluisjes.

Wel gaan De Hoorn en Aquarijn werken met QR-codes. Wie bijvoorbeeld een drankje, een patatje of een zakje chips bestelt moet zijn of haar coronatoegangsbewijs laten zijn.

Vaste bezoekers van de zwembaden reageren opgelucht. „Zo, hehe” reageert er een. Een ander zegt „Mooi!” Een 37-jarige bezoeker die de krappe tijdslots al die tijd maar niets vond, maakt meteen plannen. „Zo, dan kan ik eindelijk lang gaan zwemmen met de kids”, zegt ze. „Ik weet wat ik ga doen volgende week.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.