Alphense gemeenteraad staat stil bij overlijden oud-raadslid Rob de Vries

Oud-raadslid Rob de Vries.

Oud-raadslid Rob de Vries.© Archief

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Rob de Vries. Het oud-raadslid overleed afgelopen week.

De Vries was van 2010 tot 2018 raadslid in de gemeente Alphen aan den Rijn. Eerst voor Trots op Nederland, daarna voor Nieuw Elan. Eind 2017 verliet hij Nieuw Elan, omdat hij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een te lage positie kreeg op de kandidatenlijst. In de laatste maanden voorafgaand aan de verkiezingen leidde De Vries een eenmansfractie.

,,Een betrokken en hardwerkend raadslid, die bij veel werkbezoeken aanwezig was”, sprak burgemeester Liesbeth Spies tijdens de raadsvergadering haar waardering uit voor het werk van De Vries. ,,Hij heeft zich beziggehouden met heel veel onderwerpen, maar zijn specialiteit was denk ik toch wel de ruimtelijke ordening en infrastructurele projecten.”

Een paar jaar geleden overleed de echtgenote van De Vries. ,,Onze gedachte zijn bij zijn dochter Maartje, die in zo’n korte periode nu haar beide ouders moet verliezen”, zei Spies.

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.