Katwijk verwacht impasse rond opknapbeurt Rijnsburgs Hoftuinplein te kunnen doorbreken

Winkelcentrum De Hoftuin in Rijnsburg.© Foto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Rijnsburg

Wethouder Jacco Knape verwacht de impasse rond de grote opknapbeurt van het Hoftuinplein in Rijnsburg te kunnen doorbreken. De werkzaamheden beginnen ’vooralsnog’ in het najaar van 2022, antwoordt hij op schriftelijke vragen van VVD-raadslid Bastiaan Zuyderduyn.

Knape had het ontwerp voor een nieuwe inrichting van het plein bij winkelcentrum De Hoftuin al aan de gemeenteraad willen presenteren, maar werd afgelopen maand geconfronteerd met een flinke tegenvaller.

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van het voormalige Rabobankgebouw keerde zich, na aanvankelijk enthousiasme, tegen het plan. Dat is een groot probleem voor de gemeente, omdat die de eigenaar is van het voorste gedeelte van het Hoftuinplein. Het gaat om het gedeelte dat nu als parkeerterrein dient voor de Hema.

’De VvE wenst nu een aanvullend parkeerrecht in de nieuwe situatie’, schrijft Knape. ’Er wordt nu gekeken hoe uit deze impasse kan worden gekomen. Als gemeente verkennen wij parallel daaraan onze juridische positie in deze kwestie’.

De langverwachte opknapbeurt van het verouderde winkelplein kent een roerige voorgeschiedenis. Na jarenlang gesteggel met de betrokken partijen over de invulling ervan, besloot Knape het plan vanwege de miljoenenbezuinigingen in de ijskast te zetten. De gemeenteraad draaide dat besluit vorig jaar terug.

Ongeduldige raadsleden van CDA, PvdA en VVD hameren bij de wethouder al jarenlang op het belang van dit project voor Rijnsburg. De wethouder is het daarmee eens, maar benadrukt afhankelijk te zijn van de medewerking van alle eigenaars.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.