Volt nog niet klaar voor gemeenteraad Leiden

Leidenaar Ernst Boutkan, die hier zijn stem uitbrengt, was bijna Kamerlid geworden voor VOLT.

Leidenaar Ernst Boutkan, die hier zijn stem uitbrengt, was bijna Kamerlid geworden voor VOLT.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Leiden

Politieke partijen in Leiden hoeven bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet bang te zijn voor de concurrentie van Volt.

De pro-Europapartij die dit voorjaar in Leiden bij de Kamerverkiezingen ruim zes procent van de stemmen kreeg, heeft besloten dat zij nog niet klaar is voor zetels in de Leidse gemeenteraad. ,,De afdeling heeft een enorme groei aan leden ervaren’’, zegt covoorzitter Marc Wennekes. ,,We zijn een eind gekomen met het opstellen van een gewogen kandidatenlijst en een goed programma, maar we merken dat het heel wat voeten in de aarde heeft om alles op tijd in elkaar te laten passen.’’

Kiezers die in Leiden op Volt willen stemmen, moeten dus nog vier jaar wachten. Wennekes: ,,Dat geeft ons de kans om de Leidenaren nog meer te bevragen op hun visie op de Leidse samenleving.’’ In augustus gaf de partij nog aan wél te willen meedoen in Leiden om hier ’de politiek te vernieuwen en op te schudden’.

Bij de Kamerverkiezingen stond Leidenaar Ernst Boutkan als nummer drie op de Volt-lijst. Hij liep de zetel mis doordat de nummer vier op de lijst, Marieke Koekkoek, daar dankzij voorkeursstemmen op terecht kwam.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.