VVSB grijpt voor de zesde keer op rij naast de overwinning: ’Dit is VVSB onwaardig’

© Archieffoto

Harkema

,,In tien minuten mogen we natuurlijk nooit drie goals tegenkrijgen’’, vond VVSB-middenvelder Danny Bakker na de 4-2 nederlaag tegen Harkemase Boys. In minuut 69 tot en met minuut 78 incasseerde de ploeg van Richard Plug zaterdagmiddag drie doelpunten, terwijl er bij een 1-1 tussenstand nog helemaal niets aan de hand was.

Raygivano Dompig had VVSB na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte geschoten na de 1-0 achterstand bij rust. ,,We speelden beter dan de afgelopen weken, creëerden gelukkig weer eens wat kansen’’, zei Bakker, die zelf vlak voor tijd nog de 4-2 voor zijn rekening nam, op het moment dat het duel al was gespeeld.

,,Het probleem was en is: we krijgen te makkelijk en te veel goals tegen. Harkema legde de balletjes iedere keer makkelijk achter onze verdediging.’’

Door de nederlaag in Friesland, de zesde wedstrijd op een rij zonder winst, zakten de Noordwijkerhouters naar plek veertien in de derde divisie. De degradatiezone komt ineens gevaarlijk dichtbij. Bakker: ,,Dit is VVSB onwaardig. We hebben komend weekend gelukkig vrij om onszelf te verbeteren. We moeten weer een keer winnen.’’

In Harkema maakte Thom Jonkerman overigens zijn debuut onder de lat bij VVSB. De 23-jarige doelman werd afgelopen week gecontracteerd als vervanger van Ruben Valk, die anderhalve week geleden zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie.

voetbal derde divisie

Harkemase BoysVVSB4-2

35. Margaritha 1-0, 55. Dompig 1-1, 69. Bouius 2-1, 73. Visser 3-1, 78. Visser 4-1, 89. Bakker 4-2

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.