Rijnsburgse Boys-doelman Michael Bekkers houdt hersenschudding en stijve nek over aan botsing tegen Noordwijk

Michael Bekkers is naar de grond gegaan nadat hij hard tegen zijn hoofd werd geraakt.

Michael Bekkers is naar de grond gegaan nadat hij hard tegen zijn hoofd werd geraakt.© Foto Orange Pictures/Wim Wobbes

Hein ten Berge
Rijnsburg

Michael Bekkers heeft een hersenschudding en een stijve nek overgehouden aan de ongelukkige botsing met Noordwijk-spits Emiel Wendt afgelopen zaterdag. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de doelman van Rijnsburgse Boys verder geen nek- of kaakschade heeft opgelopen.

Bekkers werd zaterdagmiddag per ambulance afgevoerd en mocht in het begin van de avond het ziekenhuis verlaten.

Na een half uur spelen kwam de doelman hard in botsing met Wendt die met zijn scheenbeen onbedoeld het hoofd van Bekkers raakte. De doelman van Rijnsburgse Boys bleef daarop roerloos liggen maar was wel bij kennis. Een aanwezige arts verleende meteen medische bijstand en liet een ambulance oproepen waarna het duel een half uur stil lag.

Scheidsrechter Te Kloeze liet, vanwege de impact die de ogenschijnlijk zware blessure had, beide ploegen beslissen of er door gespeeld zou worden. Noordwijk liet de keuze aan Rijnsburgse Boys dat overwoog te stoppen maar uiteindelijk toch besloot om verder te voetbalen. Het duel eindigde in 2-0 voor Noordwijk.

Bekkers, die afgelopen zomer overkwam van Ter Leede, stond voor de tweede keer in de basis bij Rijnsburgse Boys. Een week eerder maakte hij vanwege een blessure van eerste keuze Wesley Zonneveld zijn competitiedebuut op de Middelmors tegen ASWH.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.