Abstracte sculptuur herinnert aan oprichter Leids Bio Science Park

Zo gaat het kunstwerk eruitzien.© Afbeelding Studio Hartzema

Loman Leefmans
Leiden

De aanvraag voor de benodigde bouwvergunning is de deur uit, dus komt het Schilperoort Memorial een grote stap dichterbij. Waarschijnlijk wordt de abstracte, rechthoekige sculptuur in de loop van volgend jaar opgetrokken nabij de Wassenaarseweg op het Bio Science Park.

De universiteit en de gemeente werken ter hoogte van het Bos van Bosman samen aan de ontwikkeling van het Schilperoortpark. Dat is vernoemd naar Rob Schilperoort (1938-2012). Hij geldt als de geestelijk vader van het Bio Science Park, waarvoor vanaf midden jaren tachtig de plannen tot uitvoer werden gebracht.

Ter nagedachtenis aan Schilperoort wordt er niet alleen een park naar hem genoemd, maar komt er ook een omvangrijk memorial ’dat wordt opgericht om de naamgever te eren en blijvende bekendheid te geven aan zijn leven en werk als biochemicus’, zo staat in de aankondiging.

Het kunstwerk is een creatie van het Rotterdamse ontwerpbureau Studio Hartzema en stelt een doorkijk naar de toekomst voor. ’De opening is zo geplaatst dat in de verte de collectietoren van Naturalis te zien is.’ Het portaal bestaat uit drie schijfvormige betonnen elementen. Die zijn deels met messing bekleed en er komt ook een bijpassende bank bij. ’Ook wordt in tekst een toelichting gegeven op de naamgever van het park.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.