Ali B helpt werkzoekende Alphenaren aan een baan: ’Succes heb ik te danken aan mijn overwonnen struggles’ [video]

Ali B. vanuit zijn huis in Marokko

Ali B. vanuit zijn huis in Marokko© Schermafdrukken video Han de Jager / Twitter.

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Rapper Ali B. maakt zaterdag 6 november zijn opwachting in Alphen aan den Rijn, om werkloze inwoners aan betaald werk te krijgen op een heuse banenmarkt. Vooruitlopend daarop deelt hij vanuit Marokko alvast wat inspiratie.

„Hé mooie mensen, Ali hier vanuit z'n huisje in Marokko”, zo begint een video van de Nedermarokkaanse rapper, verspreid door de Alphense wethouder Han de Jager.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

B heeft tegenwoordig een eigen platenlabel, artiestenbureau en een omvangrijke vastgoedportefeuille in Marokko, maar was in zijn jeugd verslaafd aan gokken en drugs. Moeilijkheden - Ali B spreekt zelf van ’struggles’ - die hem hebben geholpen om zijn leven weer op de rit te krijgen. „Kijk, veel van jullie kennen Ali B als succesverhaal. Maar succes heb ik niet te danken aan de resultaten. Succes heb ik te danken aan de struggles die ik heb overwonnen. En hoe ik me persoonlijk heb ontwikkeld.”

Ali B belooft verder te praten over zijn levensloop op de opening van het Banenfestival, op 6 november in het Gemeentehuis van Alphen aan den Rijn, waar ook burgemeester Liesbeth Spies aanwezig zal zijn. Ook zullen talloze werkgevers daar banen aanbieden aan mensen die er eentje nodig hebben, beloven de rapper en Alphen.

De gemeente heeft daarbij goede hoop op succes. „Wij verwachten hiermee het bezoekersaantal van de vorige editie in 2019 van ruim duizend bezoeker ruimschoots te overtreffen.”

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.