GroenLinks stelt terugkeer Leidse Sleutelpas voor

Beoogd lijsttrekker Ashley North beplant een boomspiegel.

Beoogd lijsttrekker Ashley North beplant een boomspiegel.© Archieffoto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Meer groen, meer woningen en ’harde actie tegen discriminatie’. De Leidse afdeling van GroenLinks heeft het programma gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, als de huidige wethouder Ashley North als lijsttrekker gaan optreden.

GroenLinks is na D66 de grootste partij in Leiden, met acht van de 39 zetels. North en Yvonne van Delft zijn de wethouders en hun partij wil het huidige zetelaantal, dat nog nooit eerder zo groot was, graag gecontinueerd zien worden.

Verduurzamen en vergroenen zijn en blijven het devies van GroenLinks. Kansengelijkheid en het bouwen van veel sociale huurwoningen staan ook hoog op het verlanglijstje, evenals voorrang verlenen aan fietsers en voetgangers.

Als het aan de progressieve partij ligt, keert de zogeheten Sleutelpas terug in Leiden. Dat is een kaartje voor minder bedeelde Leidenaars om korting te krijgen op de contributie bij een sportvereniging, en op culturele activiteiten zoals concerten en films. Een dergelijk project bestond al in Leiden en is enkele keren zonder succes teruggehaald. GroenLinks wil een nieuwe poging wagen. Ook moet er een wethouder komen die zich specifiek bezighoudt met emancipatie en inclusiviteit.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.