Alphense Sinterklaasintocht, mét roetveegpieten, gaat ondanks penibele financiën gewoon door

De Alphense Sinterklaasintocht van 2015.

De Alphense Sinterklaasintocht van 2015.© Archieffoto Stefan Tetelepta

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Na vorig jaar afwezig te zijn geweest vanwege coronamaatregelen arriveert op zaterdag 13 november Sinterklaas met zijn pieten op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn.

Stichting Vakantiespel organiseert de intocht. „We hebben er zin in”, laat voorzitter Stefan de Graaf weten. Of de intocht in Alphen kon doorgaan, was lang onzeker. Niet alleen de dreiging van de aangescherpte coronamaatregelen hing in de lucht, maar ook de financiën vormden een obstakel. Door de pandemie waren veel bedrijven afgehaakt als sponsor.

De Graaf: „Gelukkig is door de inzet van trouwe vrijwilligers, sponsors en partners toch voldoende budget bij elkaar gehaald.” Het aantal vrijwilligers blijft nog wel een heikel punt. „We vermoeden dat veel mensen afwachtend zijn, omdat het niet zeker was of de intocht wel door kon gaan”, denkt hij.

De intocht van 2021 zal de eerste zijn waarbij roetveegpieten van de partij zijn. Deze zouden eigenlijk vorig jaar al hun debuut maken, maar door de afgelasting van de intocht ging dat niet door. „Ook binnen Alphen zijn de meningen over piet aan het verschuiven”, liet Stichting Vakantiespel in de zomer van 2020 al weten, en zei voorlopig te willen werken met een mix van zwarte en roetveegpieten.

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.