Gemeenten willen contract met jeugdzorgconsortium Go! voor Jeugd verlengen tot 2025

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem willen hun contract met jeugdzorgconsortium Go! voor Jeugd verlengen tot 2025.

Onderhandelingen over verlenging van het contract lopen nog.

Beide gemeenten besloten eind 2020 al tot verlenging van het contract tot en met 2022, vanwege de coronacrisis. Een aanbestedingsprocedure om een contract af te sluiten met een mogelijke nieuwe jeugdhulpverlener zou te veel onrust geven, was de gedachte.

Een langere verleningsperiode wilden partijen toen niet afspreken, vanwege onzekerheid over (rijks)budgetten voor jeugdzorg. Inmiddels is er extra geld toegezegd voor de komende jaren.

Het opstarten van een aanbestedingsprocedure vinden de zorgwethouders van beide gemeenten ’riscovol’, zo staat in een Alphense brief aan de gemeenteraad. ’Er is nu al discontinuïeit in een sector die onder druk staat’ en ’er is in toenemende mate sprake van vacatureproblematiek’. De FNV spreekt zelfs over een ’zorginfarct’.

Go! is een samenwerkingsverband van Cardea, Curium, Gemiva-SVG, Horizon en Ipse de Bruggen en sinds 1 januari 2018 verantwoordelijk voor en groot deel van de jeugdzorg in Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem.

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.