Ruim honderd prikken gezet bij twee GGD-prikbussen in Alphen aan den Rijn

Erna Straatsma
Alphen aan denRijn

Ruim honderd belangstellenden hebben zich de afgelopen drie weken laten vaccineren bij een van de twee GGD-prikbussen in Alphen aan den Rijn.

Tweederde (85) van de in totaal 126 gevaccineerden komt uit Alphen-stad, de rest uit omliggende gemeenten. Het merendeel betreft jongeren, geboren op of na 1990.

,,De aanloop vinden wij redelijk’’, zegt GGD-woordvoerster Carin Boon. ,,Dit is niet het hoogste aantal prikken bij prikbussen in de regio, maar het is ook zeker niet laag.’’

Bij de prikbus naast zalencentrum De Bron zijn 71 personen langs geweest, de prikbus naast de Rijnstreekhal kreeg tot nu toe 55 bezoekers. Iedereen kreeg het Pfizer-vaccin toegediend en het is de bedoeling dat ze nog een keer terugkomen voor een tweede prik.

Volgens de GGD Hollands Midden zijn er bij De Bron, naast veel jongeren, ook veel dertigers langs geweest.

De prikbussen staan sinds begin oktober in Alphen-noord en Alphen-west, waar de vaccinatiegraad nog relatief laag is. Bij aanvang lag de vaccinatiegraad in Ridderveld op 58 procent.

Wekelijks staan de bussen op beide plekken, op een vast tijdstip. Op vrijdagmiddag zijn de GGD’ers bij De Bron, achter winkelcentrum Ridderhof en op zaterdagmiddagen staan ze bij de Rijnstreekhal, naast snackbar SamSam.

Ook in andere gemeenten heeft de GGD bussen ingezet om de vaccinatiegraad op te krikken. In totaal rijden er, tot eind deze maand, ruim twintig van deze wagens rond in het gebied Hollands Midden.

Buurtcentra

Vanaf 1 november wil de gezondheidsdienst met wisselende binnenlocaties verder werken aan de verhoging van de vaccinatiegraad. Vanwege de lagere buitentemperaturen verkassen de mobiele prikteams dan naar plekken als buurtcentra en ziekenhuizen.

Het aantal coronabesmettingen in Alphen aan den Rijn is met een opmars bezig, zo Dat blijkt uit cijfers van de GGD. Tussen maandag 11 en zondag 17 oktober (week 41) zijn 244 inwoners positief getest. Dat zijn er 130 meer dan de week ervoor.

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.