Nova van Leeuwen (13) wil kindertherapeut worden: ’Ik zie hoe moeilijk mijn broer het heeft’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Nova van Leeuwen ’chillt’ op haar favoriete plek in Alphen.

Nova van Leeuwen ’chillt’ op haar favoriete plek in Alphen.© Foto Chiara Mars

Chiara Mars

Nova van Leeuwen (13): “Later wil ik therapeut worden. Ik heb het een keer in een serie gezien en het sprak me meteen aan. Ik geloof dat het een Franse serie was, maar welke, dat weet ik niet meer.

Ik wil heel graag kindertherapeut worden. Mijn broer is transgender, hij moet ook naar een therapeut. Ik zie zelf hoe moeilijk hij het heeft. Als we naar familie gaan die we heel lang niet hebben gezien, wordt hij vaak nog ‘haar’ genoemd. Als meisje behandeld. Hij zit net in zijn transitiefase. Vandaag gaat hij naar de rechter om zijn naam te laten veranderen.

Als ik iets zou kunnen veranderen aan mijn leven dan zou ik iets slimmer willen zijn. Heel veel vrienden van mijn basisschool hadden een ander niveau dan ik, met hen kan ik nu niet meer naar school. Dat vind ik jammer. Ik vind leren soms ook heel lastig, ik wil liever bezig zijn, iets doen. Maar leren voor iets wat ik echt wil, bijvoorbeeld therapeut, dat vind ik veel minder erg.

Mijn favoriete plek in Alphen? Ik ga vaak naar de bibliotheek om te chillen, we kunnen niet echt ergens anders afspreken en hier is het heel erg leuk.”

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: c.mars@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.