Coby Hendriks heeft altijd hard gewerkt: ’Ik verveelde me thuis’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Coby Hendriks vond haar rust na een drukke baan: „Ik ben het gelukkigst samen met mijn man op een terrasje”.

Coby Hendriks vond haar rust na een drukke baan: „Ik ben het gelukkigst samen met mijn man op een terrasje”.© Foto Chiara Mars

Chiara Mars

Coby Hendriks: „Na de geboorte van mijn kinderen ben ik twaalf jaar thuis geweest. Niet altijd met plezier, ik verveelde me. Ik ben geen poetsvrouw.”

„Ik besloot parttime te gaan werken. Dat vond ik zelf heel fijn, maar ik voelde ook een soort schuldgevoel naar mijn kinderen. Er zat toch een randje aan.

Het was ook lastig, vrouwen werkten toen nog niet. Mijn moeder vond het niks. Maar ik wilde er gewoon uit, zat niet goed in mijn vel. En dat is gelukt. Mijn man stond ook achter mij. Als dat niet het geval is, dan red je het niet. Dan kan je het schudden. Mijn man was voor die tijd heel erg modern, vooruitstrevend. Als hij vrij had, ging hij met de kinderen leuke dingen doen.

Later ben ik fulltime gaan werken, als travelmanager bij een Amerikaans bedrijf. Over de hele wereld. Tot mijn vijfenzestigste heb ik daar gewerkt. Ik had het zo naar mijn zin, dat ik eigenlijk niet wilde stoppen. Maar mijn man zei: ‘Als jij weer aan het werk gaat, dan doe ik een ander slot op de deur en dan kom je niet meer binnen’.

Ik heb het toch gedaan. Bij een klein bedrijfje mocht ik stoelen inboeken in een vliegtuig. Ik heb dat één dag volgehouden, ik vond het zo saai. Toen ik thuiskwam heb ik tegen mijn man gezegd: ‘We gaan mijn herwonnen vrijheid vieren’, en toen zijn we op een terrasje een lekker rosétje gaan drinken. Ik was gelijk genezen.

Ik heb altijd heel hard gewerkt. De mensen met wie ik werkte waren altijd tevreden. Daar ben ik echt heel trots op. Ik was toen iets. Niet dat ik nu niks meer voorstel, dat heb ik niet. Ik was echt trots op mijn werk en hoe ik het deed. Dat ging ook niet meteen goed, hoor. Dat is te mooi om waar te zijn. Ik heb wel eens gevloekt, en niet een beetje. Ik kan vloeken als een bootwerker.

Ik vond het wel moeilijk; van een hele drukke baan, naar een rustig leven. Ik heb toen een knop omgedraaid en mijn rust gevonden. Ik voelde me vrij, kon doen en laten wat ik wilde. We hebben een heel mooi fijn leven gehad.

Het gelukkigst ben ik samen met mijn man op een terrasje, hetzij binnen hetzij buiten. Het liefst gaan we naar DAAN, aan de Rijn. Daar kan je zowel in de zomer als in de winter heerlijk zitten.”

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: c.mars@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.