Voorschoten ’97 buigt voor een sterk Argon, ’de beste tegenstander tot nu toe’

Thom Wijnalda waagt een schot op het doel van Argon.

Thom Wijnalda waagt een schot op het doel van Argon.© Foto Taco van der Eb

Kevin Beerenfenger
Voorschoten

Op sportpark Adegeest verloor Voorschoten ’97 nipt van een sterk SV Argon met 2-1. ,,Geen schande’’, vond de trainer van de thuisploeg, Theo Ducaneaux. ,,Ik moet zeggen dat dit onze beste tegenstander tot nu toe is geweest.”

Tock kon Ducaneaux zijn ploeg niet veel verwijten. Voorschoten’97 bleef de gehele wedstrijd hoop hebben op een beter resultaat en handelde daar ook naar. ,,Aan de ene kant kun je zeggen dat we misschien geluk hebben gehad dat we niet met ruimere cijfers verloren hebben. Maar door onze veerkracht zat de gelijkmaker er tot het einde toe ook in.”

De eerste kans was voor de bezoekers maar Dylan Bergkamp schoot onbehouwen over. Als reactie hierop counterden de groengelen richting het doel van Argon maar een scherpe voorzet vanaf links werd klemvast gegrepen door Argon-doelman Marijn van Wandelen.

De bezoekers bleken zeer comfortabel aan de bal en erg handig in de kleine ruimtes, zag de trainer van de Voorschotenaren. ,,Argon kwam steeds ongelofelijk snel op en dat was te danken aan het sterke spel van hun middenveld.”

Daarbij stichtte doelman Van Wandelen continu voor gevaar met zijn verre uittrappen. Bij de 0-1 tekende de doelman op die manier voor de ’voorassist’. Zijn uittrap bereikte spits Giliano Eijken die vervolgens werd ondersteboven gelopen door Voorschoten-keeper Stephan van der Niet. Sven Beek reageerde alert op de rebound en zorgde voor de voorsprong.

Kort daarop volleyde Thom Wijnalda de gelijkmaker binnen. Voorschoten was overgeschakeld op reactievoetbal en dat was een bewuste keuze volgens Ducaneaux. ,,Wij probeerden met de lange bal toch kansen te creëren en op zijn tijd pakte dat niet eens verkeerd uit.”

Lang kon de thuisploeg niet genieten van die gelijke stand want na een rappe loopactie van Bergkamp maakte Beek zijn tweede van de middag. Die treffer zou uiteindelijk beslissend blijken.

Argon kwam na de rust weer sterk voor de dag. Vanuit balbezit zocht de ploeg steeds de aanval maar schoot het ook weer razendsnel terug in de organisatie wanneer Voorschoten aanstalten maakte om aan te vallen.

Ducaneaux bracht een kwartier voor tijd nog Shemiel Constancia en Kauzi Nomen en ging vol voor de gelijkmaker. Verdediger Martijn Hogenboom was dichtbij maar miste voor open doel. ,,We namen steeds meer risico en hadden zomaar nog een punt kunnen pakken.’’

voetbal eerste klasse zaterdag

Voorschoten’97Argon1-2

15. Beek 0-1, 17. Wijnalda 1-1, 25. Beek 1-2.

Voorschoten’97: Van der Niet, Hogenboom, De Rijk, Van der Krogt, De Roode, Oudshoorn, Wijnalda, Guijt, Verplancke, Maatoug, De Koning.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.